nieuws

Kamer: aanbestedingswet moet nog flink op de schop

Geen categorie

De nieuwe aanbestedingswet moet nog flink worden veranderd. VVD, CDA, SP, D66 en ChristenUnie willen dat minister Verhagen (Economische Zaken) meer doet om ondernemers een eerlijker kans te geven bij het gunnen van overheidsopdrachten, zo schrijft De Telegraaf. De wet is al bedoeld om het midden- en kleinbedrijf (mkb) een grotere vinger in de pap […]

De nieuwe aanbestedingswet moet nog flink worden veranderd. VVD, CDA, SP, D66 en ChristenUnie willen dat minister Verhagen (Economische Zaken) meer doet om ondernemers een eerlijker kans te geven bij het gunnen van overheidsopdrachten, zo schrijft De Telegraaf.

De wet is al bedoeld om het midden- en kleinbedrijf (mkb) een grotere vinger in de pap te geven bij de verdeling van de ruim  100 miljard euro die de overheid jaarlijks aan diensten en goederen in de markt zet. VVD en ChristenUnie pleiten morgen in een Kamerdebat over de wet voor meer aandacht voor proportionaliteit. "Als je een brandweerkazerne wilt laten bouwen, is het disproportioneel om van een ervaren bouwer te vragen dat hij ook al drie andere brandweerkazernes heeft gebouwd", vindt VVD-Kamerlid Ziengs. Hij wil dat Verhagen in de wet opneemt wat wel en niet kan worden verwacht van meedingende bedrijven. VVD'er Ziengs wil ook dat Verhagen oog heeft voor innovatieve kanten van aanbesteden en dat overheden niet alleen maar kijken naar de laagste prijs. "De economisch meest voordelige inschrijving moet de meeste kans maken", aldus de liberaal verwijzend naar bijvoorbeeld de levensduur van een gebouw of de energiezuinigheid ervan.

Reageer op dit artikel