nieuws

Mac verslaat Windows door veilig imago

Geen categorie

Macs worden bij bedrijven steeds populairder omdat ze een veiliger imago hebben dan Window computers.

Wereldwijd is het aantal verscheepte Macs met 20 procent toegenomen en in de VS heeft 'Cupertino' inmiddels 13 procent van de markt in handen, blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau Forrestal. Ook blijkt dat bij ongeveer een kwart van de bedrijven werknemers hun eigen Macs gebruiken. Ze brengen hun eigen laptop mee naar hun werk omdat ze die kennen. "De bedrijfscomputer is een apparaat dat 'overbeheerd' is, waardoor het een lastig te gebruiken systeem is geworden", zegt onderzoeker David Johnson. Ongeveer de helft van de bedrijven werkt nog steeds met het tien jaar oude besturingssysteem van Windows.

Daarnaast zijn jongeren gewend om met Macs om te gaan, dus zodra ze ergens aan de slag gaan, willen ze graag met zo'n computer werken. Ook het feit dat Macs niet gevoelig zijn voor virusaanvallen, Trojaanse paarden en andere beveiligingsproblemen, zorgt ervoor dat ze steeds populairder worden.

Het hoofdkantoor van Apple is gevestigd in Cupertino. Op 6 juli 2011 maakte Steve Jobs bekend dat hij daar een nieuw hoofdkantoor wil laten bouwen in de vorm van een ruimteschip. Dit gebouw moet plaats bieden aan 12.000 mensen en veel natuur omvatten.

(Bron: Security.nl). Kijk ook op youtube.com/watch?v=G0FtgZNOD44 en 27000.org.

Reageer op dit artikel