nieuws

Nieuwe voorzitter gezocht voor facility normen

Geen categorie

Remko Oosterwijk heeft aangekondigd per 1 januari 2013 na 15 jaar het voorzitterschap van de Nederlandse normcommissie over te dragen aan een ander. Na 10 jaar neemt hij afscheid nemen de CEN/TC 348. Dit betekent dat hij feitelijk per 1 januari 2014 alle taken zal hebben beëindigd. “Het is belangrijk dat wij een vinger in […]

Remko Oosterwijk heeft aangekondigd per 1 januari 2013 na 15 jaar het voorzitterschap van de Nederlandse normcommissie over te dragen aan een ander. Na 10 jaar neemt hij afscheid nemen de CEN/TC 348.

Dit betekent dat hij feitelijk per 1 januari 2014 alle taken zal hebben beëindigd. “Het is belangrijk dat wij een vinger in de pap blijven houden”, zo schrijft hij. “NEN zal in Europa het secretariaat blijven vervullen. Daarom zal gezocht moeten worden naar een nieuwe Nederlandse voorzitter”. Dit proces is inmiddels gestart. In 1996 startte de Nederlandse Normcommissie Facilitaire Voorzieningen. Deze had tot doel de realisatie van een Nederlandse norm voor benchmarking in facility management. In 2001 werden de NEN 2748 en de NPR 2744 gepresenteerd. Oosterwijk was vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming in zijn rol als voorzitter van deze normcommissie. Enkele jaren later werden de NEN 2745 (voor de gezondheidszorg) en de NTA 8101 (normtechnische afspraak voor het onderwijs) gepubliceerd, beiden gestoeld op de eerder genoemde NEN 2748. In 2002 nam Oosterwijk het initiatief voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een Europese norm voor benchmarking in Facility Management gestoeld op de Nederlandse norm.

Reageer op dit artikel