nieuws

NS, hogeschool en Rotterdam zeggen steun toe aan FNV

Geen categorie

Drie grote opdrachtgevers zijn bereid zich in te spannen voor een gezondere werkdruk voor schoonmakers. Dat heeft vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten woensdag laten weten. Het gaat om NS, de Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Werkdruk verbeteren Meyer is hier blij mee. "Zij steunen zo de eisen van de stakende schoonmakers." Ze beloven de werkdruk […]

Drie grote opdrachtgevers zijn bereid zich in te spannen voor een gezondere werkdruk voor schoonmakers. Dat heeft vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten woensdag laten weten. Het gaat om NS, de Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam.
 
Werkdruk verbeteren 
Meyer is hier blij mee. "Zij steunen zo de eisen van de stakende schoonmakers." Ze beloven de werkdruk van hun eigen schoonmakers te verbeteren en zich in te spannen dat ook voor anderen te realiseren. De schoonmakers krijgen zo voor elkaar wat de schoonmaakbazen niet lukt, aldus Meyer. Volgens hem creëert dit ruimte.

De gemeente Rotterdam, de Hogeschool Rotterdam en de NS mogen het hoogstnoodzakelijke schoonmaken. De actievoerende schoonmakers staan dit toe, omdat de drie partijen volgens FNV hun steun hebben uitgesproken voor een normale werkdruk en respect voor schoonmakers. Sommige treinen en schoolgebouwen zijn volgens de bond inmiddels zo vervuild dat de hygiëne in het geding komt en sluiting niet ondenkbaar zou zijn. De schoonmakers zijn bereid vergelijkbare afspraken te maken met opdrachtgevers die eveneens bereid zijn hun steun uit te spreken, aldus de vakbond.

Reageer op dit artikel