nieuws

OSB positief over komend cao-overleg

Geen categorie

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) zijn positief gestemd over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen komende woensdag. Daarbij zetten zij ondermeer in op respect voor de schoonmakers, behoud van mensen, een ruime loonsverhoging, reiskostenvergoeding voor alle schoonmakers, pensioen en een tweejarige CAO. Hans Simons, voorzitter van OSB: "Deze looptijd geeft alle partijen de […]

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) zijn positief gestemd over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen komende woensdag.

Daarbij zetten zij ondermeer in op respect voor de schoonmakers, behoud van mensen, een ruime loonsverhoging, reiskostenvergoeding voor alle schoonmakers, pensioen en een tweejarige CAO. Hans Simons, voorzitter van OSB: "Deze looptijd geeft alle partijen de gelegenheid om van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag een verder succes te maken. De bekendheid van de code binnen en buiten de branche is hoog. De code leidt tot verdere verbetering van markt- en arbeidsomstandigheden in de schoonmaak- en glazenwassersbranche." Ook de lancering van het OSB-keurmerk moet bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het werk en meer transparantie. "Dit zijn pilaren voor een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche."

Het dubbele
Komende woensdag praten werkgevers en de vakbonden FNV en CNV verder over de invulling van een nieuwe CAO. De onderhandelingen werden vorige week, na een oproep van de werkgevers om de dialoog weer aan te gaan, hervat. Al eerder boden de werkgevers een pakket van 3 procent voor 2012. Simons: "Dit is bijna het dubbele van de gemiddelde loonstijging van de CAO's die afgelopen jaar zijn afgesloten. Daar is het gemiddelde 1,7 procent." De eisenbundel die FNV al eerder heeft neergelegd, telt volgens hem op tot een kostenstijging van 12 procent. Simons: "Onze schoonmakers doen geweldig werk en zorgen voor schone en prettige werkplekken en openbare gelegenheden. Laten we samen met vakbonden op een realistische en positieve manier werken aan een mooie schoonmaakbranche met respect en waardering voor de 150.000 schoonmakers. Met elkaar voor een sterke en aantrekkelijke branche."

Reageer op dit artikel