nieuws

Regeling bezwaarschriften btw privégebruik auto

Geen categorie

De regeling bezwaarschriften BTW PGA is definitief vastgesteld. Het gaat om een generieke regeling, zo melden de Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten (SRA). Op dit moment maken veel fiscale dienstverleners bezwaar tegen het aangegeven btw-bedrag voor privégebruik auto op de laatste btw-aangifte over 2011.

 

SRA laat ook weten dat op 24 januari in overleg met de Belastingdienst is besproken dat als de rechter bepaalt dat de bezwaarschriften niet ontvankelijk zijn, omdat niet per belastingplichtige één apart bezwaarschrift is ingediend, ambtshalve toch tegemoet gekomen wordt aan die bezwaren. Voorwaarde hiervoor is wel dat de rechter in laatste ressort belanghebbenden in de proefprocedures in het gelijk stelt (en de bezwaren op alle andere punten wel ontvankelijk zijn). Als sprake is van het kalenderjaar afwijkend boekjaar, wordt door het ministerie van Financiën een nader standpunt ingenomen.

Reageer op dit artikel