nieuws

Rijden met zuinige auto bespaart €600 per jaar

Geen categorie

Rijden met een zuinige auto kan veel geld besparen. Er is steeds meer keus, want er komen meer zeer zuinige auto's op de markt. Dat blijkt uit de nieuwe Top 10's Zuinige Auto's die eind januari zijn uitgebracht door ANWB en Natuur & Milieu. Meest opvallende nieuwkomers in de Top10's zijn te in de categorie […]

Rijden met een zuinige auto kan veel geld besparen. Er is steeds meer keus, want er komen meer zeer zuinige auto's op de markt.

Dat blijkt uit de nieuwe Top 10's Zuinige Auto's die eind januari zijn uitgebracht door ANWB en Natuur & Milieu.

Meest opvallende nieuwkomers in de Top10's zijn te in de categorie ‘grote benzineauto's': de Audi A4 en A5. Net als de Opel Insignia en de Skoda Octavia verbruiken ze gemiddeld slechts 1 liter benzine op 17,5 kilometer.
Wie jaarlijks zo'n 15.000 km rijdt, bespaart met deze auto's bij een benzineprijs van 1,75 euro zo'n 600 euro aan brandstofkosten ten opzichte van even grote benzineauto's die 1 op 12,5 rijden.

In de categorie ‘kleine benzineauto's' komt de Fiat Panda TwinAir Dual Logic binnen op de tweede plaats met een verbruik van 1 op 24,4.
De Fiat Punto 0.9 TwinAir en de Alfa Romeo Mito 0.9 TwinAir komen binnen op de zevende plaats met een verbruik van 1 op 23,8.

Wie op zoek is naar een kleine benzineauto, kan tegenwoordig kiezen uit maar liefst negen modellen met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km, oftewel een benzineverbruik van minstens 1 op 22,7.

In de categorie ‘benzine middelgroot'  geniet de nieuwe Ford Focus EcoBoost 1.0 als eerste benzineauto zonder hybridetechniek belastingvoordeel.
Bij de diesels hebben geen grote veranderingen plaatsgevonden; de nieuw modellen behaalden geen toppositie.

KLIK HIER om de Top-10's te zien.

Reageer op dit artikel