nieuws

Schoonmakers FNV trotseren kou bij acties in Groningen

Geen categorie

Naar schatting van FNV Bondgenoten hebben 2.500 schoonmakers de kou getrotseerd in Groningen om daar mee te doen aan de vijfde ‘mars van respect'. De schoonmakers verzamelden zich vanaf 12.00 uur op de Ossenmarkt in Groningen en vertrokken vervolgens naar de binnenstad. De tocht voerde ook langs de Centrale Bibliotheek, waar een tijdelijk afvalmuseum wordt […]

Naar schatting van FNV Bondgenoten hebben 2.500 schoonmakers de kou getrotseerd in Groningen om daar mee te doen aan de vijfde ‘mars van respect'.

De schoonmakers verzamelden zich vanaf 12.00 uur op de Ossenmarkt in Groningen en vertrokken vervolgens naar de binnenstad. De tocht voerde ook langs de Centrale Bibliotheek, waar een tijdelijk afvalmuseum wordt geopend. Daar zijn bijzondere dingen te zien die schoonmakers gevonden hebben. De mars ging vervolgens naar het kantoor van de Belastingdienst, een grote opdrachtgever van de schoonmakers. Dinsdag was de dertigste dag van de stakingsacties. De demonstranten lieten zich niet afschrikken door de vrieskou. Ron Meyer, vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten: ''Het zijn allemaal stoere en sterke schoonmakers. Die zijn wel wat gewend." Een soortgelijke mars door de wijk Kanaleneiland in Utrecht trok volgens FNV vorige week ook 2.500 deelnemers.

Reageer op dit artikel