nieuws

Schoonmakers met lichtjes door Kanaleneiland

Geen categorie

De actievoerende schoonmakers van FNV Bondgenoten zijn dinsdagavond voor hun vierde mars van respect door de Utrechtse wijk Kanaleneiland getrokken. Volgens vakbondsbestuurder Ron Meyer deden een paar duizend schoonmakers mee.  De stoet trok vanaf 17.45 uur met lampionnen en lichtjes door de wijk. Voor Kanaleneiland is gekozen omdat in die wijk relatief veel schoonmakers wonen. […]

De actievoerende schoonmakers van FNV Bondgenoten zijn dinsdagavond voor hun vierde mars van respect door de Utrechtse wijk Kanaleneiland getrokken. Volgens vakbondsbestuurder Ron Meyer deden een paar duizend schoonmakers mee. 

De stoet trok vanaf 17.45 uur met lampionnen en lichtjes door de wijk. Voor Kanaleneiland is gekozen omdat in die wijk relatief veel schoonmakers wonen. Meyer: "Als de grootste bedrijven van dit land de schoonmakers respectloos behandelen, dan doen ze dat indirect ook met honderden buurten en gemeenschappen in Nederland." Sinds begin dit jaar voeren de schoonmakers actie. Bij meer dan honderd bedrijven wordt volgens FNV inmiddels niet meer schoongemaakt. Eerdere edities van de mars van respect gingen door Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Uiteindelijk willen de schoonmakers elf steden aandoen. Maandagmiddag hebben werkgevers (OSB) en werknemers (FNV en CNV) weer onderhandeld over een nieuwe CAO. Afgesproken is om een CAO over twee jaar af te sluiten. Over het loon is echter nog geen akkoord bereikt. De schoonmakers halveerden wel maandag hun looneis. Volgende week woensdag wordt verder gepraat

Reageer op dit artikel