nieuws

SCP: Kosten verpleging lopen op tot 25 miljard in 2030

Geen categorie

De kosten voor verpleging en verzorging van ouderen en zieken stijgen de komende jaren van 11 miljard (in 2009) tot bijna 25 miljard euro in 2030. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een studie die vrijdag 20 januari 2012 is gepresenteerd. In totaal stijgen de kosten van zorg harder dan het bruto binnenlands product […]

De kosten voor verpleging en verzorging van ouderen en zieken stijgen de komende jaren van 11 miljard (in 2009) tot bijna 25 miljard euro in 2030. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een studie die vrijdag 20 januari 2012 is gepresenteerd.

In totaal stijgen de kosten van zorg harder dan het bruto binnenlands product (BBP). Een steeds groter deel van de publieke middelen gaan volgens het SCP naar verpleging en verzorging.
De sector verpleging en verzorging betreft grosso modo de zorg aan ouderen, gehandicapten en zieken die thuis of in verpleeghuizen wonen.
In 2009 maakten 1,2 miljoen mensen gebruik van verpleging en verzorging. Dat is 11 procent van de bevolking van 30 jaar en ouder. In 2030 zal het aantal gebruikers van verpleging en verzorging toegenomen zijn tot 1,6 miljoen. De stijging van de uitgaven wordt volgens het SCP vooral veroorzaakt door het stijgen van de kosten van zorg.

Meer informatie: SCP.

Reageer op dit artikel