nieuws

Succes in strijd tegen ladingdieven

Geen categorie

Justitie heeft in 2011 succes geboekt in de strijd tegen ladingdieven. Het speciale projectteam Ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland heeft het afgelopen jaar 40 arrestaties verricht. Dat waren er in 2010 nog 10. Mr. Olav Beckers, de Landelijk Coördinerend Officier van Justitie Transportcriminaliteit, maakte dat bekend in TVM Actueel. Beckers: 'In 2011 zijn […]

Justitie heeft in 2011 succes geboekt in de strijd tegen ladingdieven. Het speciale projectteam Ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland heeft het afgelopen jaar 40 arrestaties verricht. Dat waren er in 2010 nog 10. Mr. Olav Beckers, de Landelijk Coördinerend Officier van Justitie Transportcriminaliteit, maakte dat bekend in TVM Actueel.

Beckers: 'In 2011 zijn we begonnen met snelle interventieteams en je ziet dat we in vergelijk met voorgaande jaren fors meer verdachten hebben aangehouden. Er zijn verschillende groeperingen die in ieder geval een tik hebben gehad. Van een aantal groeperingen hebben we gezien dat die in een vaste samenstelling opereerden en die hebben we naar mijn gevoel allemaal aangehouden. En bij een aantal groeperingen hebben we in ieder geval de kern eruit gehaald, waardoor het hart van de groep eruit is'

Verder kondigde Beckers aan dat de politie meer aandacht gaat besteden aan bedrijven die hun preventie in orde hebben.

Reageer op dit artikel