nieuws

Tweejarige CAO inzet gesprek vakbonden en werkgevers

Geen categorie

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en de vakbonden FNV en CNV blijven in gesprek na een dag constructief onderhandelen. "Daarbij hebben alle partijen duidelijk bewegingen naar elkaar toe gemaakt", aldus OSB in een persbericht. Volgende week woensdag praten de werkgevers en werknemers weer verder over de invulling van een mogelijke twee jarige […]

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en de vakbonden FNV en CNV blijven in gesprek na een dag constructief onderhandelen. "Daarbij hebben alle partijen duidelijk bewegingen naar elkaar toe gemaakt", aldus OSB in een persbericht.

Volgende week woensdag praten de werkgevers en werknemers weer verder over de invulling van een mogelijke twee jarige CAO. Tijdens de onderhandelingen is gesproken over een groot aantal onderwerpen, waaronder respect, werkdruk, pensioen, opleiding en de financiële consequenties van alle eisen en wensen van de vakbonden. Om tot een overeenkomst te komen, wordt er nu gekeken naar een tweejarige CAO voor de schoonmaakbranche. Voorheen is onderhandeld over een eenjarige CAO voor de sector. Tevens wordt de komende weken onderzocht of de huidige pensioenafspraken kunnen worden ondergebracht in een aparte Pensioen CAO voor de schoonmaak. Anton Witte, onderhandelaar van OSB: "We hebben duidelijke stappen naar elkaar toe gemaakt. Laten we hopen dat we in het belang van onze 150.000 schoonmakers er volgende week uitkomen."

De CAO-onderhandelingen liepen in december vast en schoonmakers hebben de afgelopen drie weken op diverse plaatsen gestaakt en actie gevoerd.

Reageer op dit artikel