nieuws

Verzekeraars en banken: kapitaaloverdracht binnen 30 dagen

Geen categorie

De overdracht van kapitaal van fiscaal gefaciliteerde verzekerings- en bankproducten moet in beginsel binnen dertig dagen gebeuren. Die afspraak hebben banken en verzekeraars gemaakt om meer houvast te bieden aan consumenten die lijfrentekapitaal willen overdragen. Als gevolg van het banksparen kunnen consumenten er bijvoorbeeld voor kiezen het opgebouwde lijfrentekapitaal bij een verzekeraar om te zetten in een bancaire lijfrente bij een bank en vice versa.

Het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zullen de dertigdagentermijn opnemen in het aan te passen protocol voor een soepeler kapitaaloverdracht, de Overeenkomst Stroomlijning Kapitaaloverdracht (OSK), waaraan banken sedert 2009 deelnemen. Het nieuwe protocol treedt in het vroege voorjaar van 2012 in werking.

Dit protocol, met vele afspraken over stroomlijning en vereenvoudiging van procedures, wordt zo vormgegeven dat ook partijen die geen lid zijn van de NVB of het Verbond van Verzekeraars er optimaal bij kunnen aansluiten.

Kijk hier voor meer informatie.

(Bron: F&A Signalen)

Reageer op dit artikel