nieuws

Vierde mars van respect in Utrecht gaat door

Geen categorie

De heropende gesprekken over de schoonmaak-CAO leiden niet tot het afzeggen van de 'mars van respect' in Utrecht. Dat zegt FNV Bondgenoten in een reactie op de nieuwe gesprekken. Ron Meyer: "De schoonmaakbazen deden een mooie moonwalk. Ze doen alsof ze naar voren bewegen, maar ze schuifelen langzaam achteruit." De staking van schoonmakers aangesloten bij het FNV die […]

De heropende gesprekken over de schoonmaak-CAO leiden niet tot het afzeggen van de 'mars van respect' in Utrecht. Dat zegt FNV Bondgenoten in een reactie op de nieuwe gesprekken.

Ron Meyer: "De schoonmaakbazen deden een mooie moonwalk. Ze doen alsof ze naar voren bewegen, maar ze schuifelen langzaam achteruit." De staking van schoonmakers aangesloten bij het FNV die drie weken geleden uitbrak, gaat daarom volgens de bond door. Dat geldt ook voor de mars van respect. Dinsdagmiddag vanaf 17.45 uur staat de vierde in Utrecht op het programma. Meyer: "Duizenden schoonmakers zullen met duizenden lichtjes hun buurten verlichten. Onze strijd gaat niet alleen om ons werk en ons vak, maar ook over onze buurten, onze familie en onze gemeenschappen. En daarom gaan wij onze buurten in. Om ze te verlichten." FNV zegt tijdens de CAO-gesprekken de looneis tot vijf dubbeltjes over twee jaar te hebben laten zakken. Meyer: "Dat is opnieuw een gebaar van redelijkheid van onze kant."

Reageer op dit artikel