nieuws

Vijfde ‘mars van respect’ in Groningen

Geen categorie

Dinsdag wordt de Groningse binnenstad het toneel van de vijfde ‘mars van respect' georganiseerd door FNV Bondgenoten. Vanaf 12.00 uur gaat een stoet van naar schatting van de bond duizenden schoonmakers in optocht naar de Belastingdienst in Groningen. De schoonmakers openen bovendien het Afvalmuseum, dat de hele week in Groningen blijft staan. De schoonmakers krijgen […]

Dinsdag wordt de Groningse binnenstad het toneel van de vijfde ‘mars van respect' georganiseerd door FNV Bondgenoten. Vanaf 12.00 uur gaat een stoet van naar schatting van de bond duizenden schoonmakers in optocht naar de Belastingdienst in Groningen.

De schoonmakers openen bovendien het Afvalmuseum, dat de hele week in Groningen blijft staan. De schoonmakers krijgen volgens FNV steun van burgemeester Rehwinkel. Khadija Tahiri, president van de Vakbond van Schoonmakers, hoopt dat de onderhandelingen die woensdag weer verder gaan, nu wel wat opleveren. "De werkgevers hebben dan anderhalve week kunnen nadenken. Ze hebben kunnen zien dat grote opdrachtgevers als NS en de Hogeschool Rotterdam achter onze eisen  staan en dat steeds meer schoonmakers zich aansluiten." De schoonmaakbedrijven zijn volgens FNV verwikkeld in een extreme concurrentiestrijd. "Grote opdrachtgevers als de Rijksoverheid, Philips en de banken maken daar misbruik van door voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Jaar-in-jaar-uit wordt er disproportioneel bezuinigd op de schoonmaak. Er worden wonderen verwacht voor onmogelijk lage prijzen. Ten koste van de arbeidsomstandigheden en de gezondheid van de schoonmakers."

Reageer op dit artikel