nieuws

Vorig jaar 11.658 auto’s gestolen

Geen categorie

In 2011 zijn 11.658 personenauto's gestolen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). In 2010 werden iets meer (11.733) voertuigen ontvreemd. Diefstal van oudere auto's neemt volgens de stichting af, maar er verdwijnen steeds meer jongere exemplaren. Bij het dievengilde zijn bij de auto's tot drie jaar oud de vier Duitse merken […]

In 2011 zijn 11.658 personenauto's gestolen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). In 2010 werden iets meer (11.733) voertuigen ontvreemd. Diefstal van oudere auto's neemt volgens de stichting af, maar er verdwijnen steeds meer jongere exemplaren.

Bij het dievengilde zijn bij de auto's tot drie jaar oud de vier Duitse merken Volkswagen, BMW, Audi en Mercedes het populairst. De kans op diefstal is bij die merken drie keer zo groot als gemiddeld.

Reageer op dit artikel