nieuws

Wat te doen bij onwerkbaar weer?

Geen categorie

Bij werkgeversorganisatie OSB komen veel vragen binnen over werken bij vorst en sneeuw. In de CAO is in artikel 33 CAO geregeld dat de werkgever de werknemer bij onwerkbaar weer andere dan de gebruikelijke werkzaamheden kan opdragen. In dat geval moet het loon worden doorbetaald. Als dit niet mogelijk is, kan een werkgever voor de […]

Bij werkgeversorganisatie OSB komen veel vragen binnen over werken bij vorst en sneeuw.

In de CAO is in artikel 33 CAO geregeld dat de werkgever de werknemer bij onwerkbaar weer andere dan de gebruikelijke werkzaamheden kan opdragen. In dat geval moet het loon worden doorbetaald. Als dit niet mogelijk is, kan een werkgever voor de werknemer een WW-uitkering aanvragen in verband met onwerkbaar weer. Hoe dat in zijn werk gaat, staat beschreven op de site van UWV. Klik hier voor meer informatie. Let op: de werkgever moet onwerkbaar weer melden bij UWV op de eerste dag waarop de werknemers niet kunnen werken. Op de site van UWV is een melding onwerkbaar weer te downloaden evenals een aanvraag WW bij onwerkbaar weer. Met vragen over deze formulieren kan men terecht bij UWV, afdeling WW Weersomstandigheden, tel.: (040) 400 42 63. In de CAO is geregeld dat de werkgever verplicht is om de uitkering 27 dagen aan te vullen tot 100 procent van het loon en na 27 dagen tot 90 procent van het loon. Voor vragen over de aanvulling kunnen werkgevers terecht bij de CAO-helpdesk van de OSB: (0800) 22 65 456.

Reageer op dit artikel