nieuws

Werner & Mertz lanceert duurzaamheidsactie

Geen categorie

Werner & Mertz, producent van Tana Professional houdt een duurzaamheidswedstrijd. Deelnemers kunnen de vragenlijst volledig invullen op www.tanapromotion.com en kansmaken op één van de Apple producten. Kritisch omgaan met zelfverklaarde ecologische of duurzame producten is een van de stokpaardjes van Eric Van Raemdonck, General Manager in de Benelux van Tana Professional. Hij waarschuwt er ook […]

Werner & Mertz, producent van Tana Professional houdt een duurzaamheidswedstrijd. Deelnemers kunnen de vragenlijst volledig invullen op www.tanapromotion.com en kansmaken op één van de Apple producten.

Kritisch omgaan met zelfverklaarde ecologische of duurzame producten is een van de stokpaardjes van Eric Van Raemdonck, General Manager in de Benelux van Tana Professional. Hij waarschuwt er ook voor dat de termen groen, eco en duurzaam dreigen te worden uitgehold. Vanuit die optiek lanceerde Tana Professional de wedstrijd onder het motto Wordt een duurzaamheidsexpert. "We roepen onze eindgebruikers en alle andere ecolievende professionals op om deel te nemen aan de wedstrijd." Werner & Mertz zegt zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen te gebruiken en betrekt deze in Europa, zodat de ecologische voetafdruk van het transport beperkt blijft. De productontwikkeling van Werner & Mertz voldoet volgens het bedrijf aan tal van strenge milieu- en duurzaamheidregels, zoals de Europese EMAS-richtlijnen en het bedrijf is ook ISO 14.001 gecertificeerd.

Gesloten productieproces
De producten bevatten volgens het bedrijf zoveel mogelijk detergenten vervaardigd uit grondstoffen van plantaardige oorsprong, met een volledige biologische afbreekbaarheid. Verder worden ze verpakt in gerecycleerd en recycleerbaar materiaal. Werner & Mertz heeft een gesloten productieproces, met een eigen waterzuiveringsinstallatie, zodat alleen schoon water terug in de watercyclus wordt gebracht. Het bedrijf opende eind 2010 een zogenaamd passief kantoorgebouw op zijn productiesite in Mainz (Duitsland). Daarmee was het het eerste gebouw in Europa dat zonne-energie combineert met windgestuurde energie, waterenergie en geothermische systemen voor verwarming en koeling. Op deze manier kan het bedrijf meer energie produceren dan het zelf verbruikt.

Deelnemen aan de wedstrijd wordt een duurzaamheidsexpert kan nog tot en met 31 maart 2012 via www.tanapromotion.com.

Reageer op dit artikel