nieuws

1,75% meer loon in contractcatering

Geen categorie

CNV Vakmensen heeft een voorlopig cao-resultaat bereikt voor de circa 17.000 werknemers in de contractcatering. De nieuwe cao geldt voor één jaar (van 1 april 2012 tot 1 april 2013). De lonen gaan omhoog met 1,5 procent per 1 april a.s. en nog eens 0,25 procent per 1 oktober a.s.  Het gaat om een voorlopig […]

CNV Vakmensen heeft een voorlopig cao-resultaat bereikt voor de circa 17.000 werknemers in de contractcatering. De nieuwe cao geldt voor één jaar (van 1 april 2012 tot 1 april 2013). De lonen gaan omhoog met 1,5 procent per 1 april a.s. en nog eens 0,25 procent per 1 oktober a.s. 

Het gaat om een voorlopig resultaat, want een aantal zaken moeten nog samen met werkgeversorganisatie Veneca goed op papier worden gezet. Ook moeten de leden van CNV Vakmensen er nog hun mening over geven.

Onderhandelaar De Vries is op voorhand positief. "Bij een contractwisseling komt het nu vaak voor dat werknemers uren kwijtraken of dat hun functie verandert. In de nieuwe cao is geregeld dat dit niet vaker kan gebeuren dan één keer in de zes jaar. Ook hebben we afgesproken dat, na een contractwisseling, werknemers altijd hun reiskostenvergoeding behouden. Die mag dus niet meer worden afgebouwd. Ook dat komt nu nog regelmatig voor."

De Vries is ook positief over de afspraak om meer energie te steken in het aan het werk helpen van jonggehandicapten in de contractcatering.

Het cao-resultaat wordt binnenkort voorgelegd aan de leden.

Reageer op dit artikel