nieuws

Aanbesteding schoonmaak Belastingdienst: rechter wijst vordering ISS af

Geen categorie

De rechter in Den Haag heeft op 22 februari de vordering van ISS in kort geding in de zaak rondom de landelijke aanbesteding schoonmaak bij de Belastingdienst afgewezen. Omdat ISS was uitgesloten van mededinging naar het schoonmaakcontract bij de fiscus had het bedrijf een kort geding aangespannen. De rechter vond de inschrijving van ISS 'niet […]

De rechter in Den Haag heeft op 22 februari de vordering van ISS in kort geding in de zaak rondom de landelijke aanbesteding schoonmaak bij de Belastingdienst afgewezen. Omdat ISS was uitgesloten van mededinging naar het schoonmaakcontract bij de fiscus had het bedrijf een kort geding aangespannen. De rechter vond de inschrijving van ISS 'niet realistisch' en wees de vordering af.

Op de website van Service Management wordt de uitspraak besproken en is het complete vonnis terug te vinden.
KLIK HIER om naar het bericht op de site van Service Management te gaan.

Reactie ISS 
Inmiddels heeft ISS op dezelfde website een reactie op het vonnis gegeven.
ISS vreest dat de code een onverhoopt averechts effect heeft. "Als blijkt dat aanbiedingen gebaseerd op innovaties die de gebruikelijke prestatienormen overtreffen, terzijde worden gelegd, dan ligt hier een punt van zorg. Dat zou immers betekenen dat de code innovaties in de weg staat en dat kan onmogelijk de bedoeling zijn."
ISS beraadt zich nog over de vraag of een hoger beroep zinvol is.

KLIK HIER om de reactie van ISS te lezen.

 

Reageer op dit artikel