nieuws

‘Als je hier maar 1x per dag schoonmaakt, kom je nooit van de geur af’

Geen categorie

'Poep naast de pot'. Het is de titel van een artikel in Vrij Nederland van 4 februari over de structureel te krappe onderwijsbudgetten voor onder meer schoonmaak, energie, klein onderhoud en meubilair, zo meldt de website van de Vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen.   Het artikel geeft een inkijkje in de dagelijkse praktijk op […]

'Poep naast de pot'. Het is de titel van een artikel in Vrij Nederland van 4 februari over de structureel te krappe onderwijsbudgetten voor onder meer schoonmaak, energie, klein onderhoud en meubilair, zo meldt de website van de Vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen.  

Het artikel geeft een inkijkje in de dagelijkse praktijk op scholen, en focust op de schoonmaak van toiletten.

Directeur Bram van der Linden van de openbare jenaplanschool De Petteflet in Groningen vertelt dat de wc's berucht zijn.
'De stank gaat in de tegels zitten. Als je het hier maar 1x per dag schoonmaakt, kom je nooit van de geur af.'
De Groningse directeur legt uit dat hij geen geld heeft om de toiletten vaker te laten schoonmaken.

Een ouder, die zich aan de vieze toiletten stoorde, heeft een geldinzamelingsactie op touw gezet. Met het geld worden overblijfmoeders betaald om de wc's een extra beurt te geven.

Overigens wijst Vrij Nederland er terecht op dat scholen in theorie meer geld aan schoonmaak kunnen besteden, maar gezien de afnemende reserves van de scholen, zou dat ertoe leiden dat op andere posten moet worden bezuinigd. Dan zouden bijvoorbeeld de onderwijskwaliteit en goed personeelsbeleid in gevaar komen.

Bron: Vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen.

Reageer op dit artikel