nieuws

Belastingdienst verbetert fouten in voorschriften loonadministratie

Geen categorie

De Belastingdienst heeft verbeterde versies uitgebracht van de ‘Herleidingsregels loonbelasting/premie volksverzekeringen 2012' en de ‘Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2012'.

In de rekenvoorschriften klopt de formule voor het berekenen van de jonggehandicaptenkorting niet. Bovendien stond in de voorschriften en de herleidingsregels de zin ‘werknemers van 65 jaar, geboren in 1946 of later', terwijl dit ‘werknemers van 65 jaar en ouder, geboren in 1946 of later' moet zijn. In de rekenvoorschriften klopte bovendien de formule voor het berekenen van de jonggehandicaptenkorting niet.

Download hier de Herleidingsregels Loonbelasting/premie volksverzekeringen 2012
Download hier de Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2012

Reageer op dit artikel