nieuws

Bestuur OSB achter onderhandelaars, CNV raadpleegt leden

Geen categorie

Het bestuur van de brancheorganisatie van werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) staat unaniem achter het ook naar hun zin "baanbrekende CAO-eindbod". CNV is bezig zijn leden te raadplegen. Het bestuur zegt waardering te hebben voor de OSB-onderhandelaars. Hans Simons, voorzitter OSB: "Wij werkgevers bieden onder andere een loonsverhoging van 5 procent over een […]

Het bestuur van de brancheorganisatie van werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) staat unaniem achter het ook naar hun zin "baanbrekende CAO-eindbod". CNV is bezig zijn leden te raadplegen.

Het bestuur zegt waardering te hebben voor de OSB-onderhandelaars. Hans Simons, voorzitter OSB: "Wij werkgevers bieden onder andere een loonsverhoging van 5 procent over een periode van twee jaar in deze crisistijd met een krimpende markt en zware bezuinigingen. Verder geven we inhoud aan het begrip respect, intensivering van het van het bestrijden van ongewenst marktgedrag, werkdrukmeting voor en na contractwisseling en het significant verhogen van het opleidingsquotum. Dat vinden we met recht een baanbrekend eindbod, dat ook buiten de branche wordt gesteund en gekwalificeerd als een forse en gedurfde investering tijdens deze recessie." In het bestuur van OSB zitten vertegenwoordigers van grote en MKB-schoonmaakbedrijven in Nederland. FNV Bondgenoten vindt het bod te weinig. De onderhandelingen voor een nieuwe CAO zijn medio november gestart. Tijdens de onderhandelingsronde begin februari is het eindbod neergelegd. Hans Simons, voorzitter OSB. "Onze onderhandelaars hebben prima werk geleverd."

Geen stemadvies
CNV Vakmensen is bezig de leden te raadplegen. Een CAO-commissie is vorige week bijeen geweest en die heeft besloten geen stemadvies aan de leden mee te geven. Jan Kampherbeek van het CNV: "Alle leden krijgen deze week een brief en kunnen tot 5 maart hun mening over het eindbod geven. Op 9 maart komt de CAO-commissie weer bijeen en die zal dan besluiten wat we doen."

Reageer op dit artikel