nieuws

Bij korte verhuur wel willekeurig afschrijven

Geen categorie

Op bedrijfsmiddelen die vooral bestemd zijn voor de verhuur mocht tot voor kort niet willekeurig worden afgeschreven. Onlangs is deze regeling aangepast; als er sprake is van een korte verhuurtermijn, mag nu wel worden afgeschreven.

 

De regeling voor willekeurige afschrijving werd eerder dit jaar vanwege de economische crisis versoepeld om ondernemers meer financiële speelruimte te geven. Bedrijfsmiddelen die worden verhuurd, vielen hier echter niet onder. Dat is nu veranderd. Met terugwerkende kracht per 1 januari 2009 mag wel willekeurig worden afgeschreven op bedrijfsmiddelen die zijn bestemd om voor korte duur te worden verhuurd aan opeenvolgende huurders. Voorbeelden daarvan zijn zaken die vaak tijdelijk worden verhuurd, zoals speciaal gereedschap, hoogwerkers, bestelauto's en aanhangwagens.

Reageer op dit artikel