nieuws

Britten oefenen voor aanslag op Spelen

Geen categorie

Met nog iets meer dan 150 dagen te gaan tot de Olympische Spelen houden de hulpdiensten in Londen deze week een grote rampoefening. Woensdag en donderdag doen 2500 mensen een aanslag op de metro na. ‘Het is een van de extreemste scenario's waarmee we te maken kunnen krijgen', zegt de Britse terreurbestrijding. De oefening wordt […]

Met nog iets meer dan 150 dagen te gaan tot de Olympische Spelen houden de hulpdiensten in Londen deze week een grote rampoefening. Woensdag en donderdag doen 2500 mensen een aanslag op de metro na. ‘Het is een van de extreemste scenario's waarmee we te maken kunnen krijgen', zegt de Britse terreurbestrijding.

De oefening wordt gehouden in het verlaten metrostation Aldwych in het centrum van Londen. De autoriteiten kijken niet alleen hoe de 'slachtoffers' worden geholpen. Ze willen vooral testen hoe de communicatie verloopt tussen brandweerlieden, politieagenten, ambulancebroeders, veiligheidsdiensten, de olympische organisatoren en de regering.

Groot-Brittannië heeft meer dan een miljard pond (bijna 1,2 miljard euro) uitgetrokken om de Spelen te beveiligen. Tienduizenden bewakers worden ingezet in stadions en sportcomplexen. Dat moet aanslagen zoals op 7 en 21 juli 2005 voorkomen.

Reageer op dit artikel