nieuws

C1000 positief over DNA-spray

Geen categorie

De proef met DNA-douches die in 2011 in een aantal C1000 filialen heeft plaatsgevonden, is positief geëvalueerd. C1000 heeft de proef in overleg met het CBL en samen met SDNA Forensic Marking en ACV Beveiligingstechniek uitgevoerd, met als doel verschillende aspecten rond de inzet van DNA-douches binnen de levensmiddelenbranche te onderzoeken. Uit het eindrapport, dat […]

De proef met DNA-douches die in 2011 in een aantal C1000 filialen heeft plaatsgevonden, is positief geëvalueerd.

C1000 heeft de proef in overleg met het CBL en samen met SDNA Forensic Marking en ACV Beveiligingstechniek uitgevoerd, met als doel verschillende aspecten rond de inzet van DNA-douches binnen de levensmiddelenbranche te onderzoeken.

Uit het eindrapport, dat inmiddels binnen de werkgroep veiligheid van het CBL is gepresenteerd, blijkt dat in alle filialen de reacties van ondernemers, werknemers en klanten positief waren. De strategie achter het systeem dat gebaseerd is op preventie door geloofwaardige afschrikking wordt algemeen positief beoordeeld. Werknemers en klanten geven aan preventie belangrijk te vinden.

Onderwerp van verder onderzoek is een mogelijk positief effect van de inzet van DNA-Spray systemen op het voorkomen van winkeldiefstal. Aandachtspunten blijven de activatiemethode en integratie met bestaande alarmsystemen.

Reageer op dit artikel