nieuws

CBP greep in bij 15 instellingen

Geen categorie

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft ingegrepen bij 15 instellingen en bedrijven, omdat die de beveiliging van persoonsgegevens van klanten niet op orde hadden. Het ging onder meer om websites van apothekers en een gemeente. Inmiddels zijn de datalekken verholpen en heeft het CBP geen reden meer om op te treden. Om welke instellingen het […]

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft ingegrepen bij 15 instellingen en bedrijven, omdat die de beveiliging van persoonsgegevens van klanten niet op orde hadden. Het ging onder meer om websites van apothekers en een gemeente.

Inmiddels zijn de datalekken verholpen en heeft het CBP geen reden meer om op te treden. Om welke instellingen het precies ging, wordt mede om die reden niet naar buiten gebracht. De onderzoeken bij de instellingen en bedrijven vonden het afgelopen jaar plaats

Het CBP wil wel aan bedrijven en instanties laten zien waar op wordt gelet bij handhaving van de wet. Zo is een beveiligde https-verbinding noodzakelijk, moeten wachtwoorden versleuteld zijn en moet beveiliging een prioriteit zijn in de bedrijfscultuur. Daarom komt het CBP deze zomer met richtsnoeren, zodat bedrijven zien hoe ze kunnen voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Reageer op dit artikel