nieuws

Commissie ingesteld voor herziening belastingstelsel

Geen categorie

Staatsecretaris Frans Weekers van Financiën heeft een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om een commissie in te stellen die zich gaat buigen over een herziening van de inkomstenbelasting.

De commissie heeft als opdracht een aantal realistische toekomstscenario's voor een herziening van de inkomstenbelasting uit te werken om te komen tot een eenvoudig, solide en fraudebestendig belastingstelsel dat bijdraagt aan de verbetering van de concurrentiekracht van Nederland. Daarbij is de leden gevraagd onder meer te kijken naar de mogelijkheden om de tarieven in de loon-en inkomstenbelasting wezenlijk te verlagen.

Vereenvoudiging inkomstenbelasting
Ook is de commissie gevraagd te komen met voorstellen voor een vereenvoudiging van de inkomstenbelasting en de toeslagen. De voorstellen zouden moeten leiden tot een meer samenhangend en transparant systeem van fiscale kortingen en toeslagen.

Commissie ontwikkelt toepasbare voorstellen
Het is de bedoeling dat de commissie, naast scenario's voor een beoogd eindbeeld, concreet toepasbare voorstellen ontwikkelt, inclusief een realistisch invoerings- of overgangstraject. Naar verwachting zal de commissie haar werkzaamheden in het voorjaar van 2013 afronden. Beoogd voorzitter van de commissie is Kees van Dijkhuizen, Chief Financial Officer bij NIBC Bank. De andere leden van de commissie zijn Jan Kees Bartel, Koen Caminada, Nicole Gubbels, Peter Kavelaars, Barthold Kuipers en Carla Smits-Nusteling

Reageer op dit artikel