nieuws

Convenant Bestrijding Rondtrekkende Dadergroepen

Geen categorie

Winkeliers gaan samen met politie en justitie strijden tegen rondtrekkende, internationaal opererende bendes die de Nederlandse winkeliers jaarlijks voor 250 miljoen euro aan schade bezorgen. Dat blijkt uit het Convenant Bestrijding Rondtrekkende Dadergroepen dat is ondertekend door minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Gerard van Breen namens Detailhandel Nederland. Het convenant heeft als doel […]

Winkeliers gaan samen met politie en justitie strijden tegen rondtrekkende, internationaal opererende bendes die de Nederlandse winkeliers jaarlijks voor 250 miljoen euro aan schade bezorgen. Dat blijkt uit het Convenant Bestrijding Rondtrekkende Dadergroepen dat is ondertekend door minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Gerard van Breen namens Detailhandel Nederland.

Het convenant heeft als doel de bendes effectiever te bestrijden en de samenwerking over de hele linie te versterken. Kern van de aanpak is het op grote schaal delen van informatie van de bedrijven met politie en het Openbaar Ministerie (OM). Landelijk opererende winkeliers beschikken vaak over beeldmateriaal en informatie over de werkwijze van de rondtrekkende bendes. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat de gegevens analyseren en vergelijken met andere informatie die bij de politie bekend is.

Om te voorkomen dat rondtrekkende bendes hun straf ontlopen door de grens over te trekken komt er een intensievere gegevensuitwisseling met Europol.

Reageer op dit artikel