nieuws

DHV en Royal Haskoning willen fuseren

Geen categorie

DHV en Royal Haskoning willen hun krachten bundelen. Het nieuwe bedrijf zal één van Europa's grootste projectmanagement-, ingenieurs- en adviesbureaus zijn. De beoogde naam voor het nieuwe bedrijf is Royal Haskoning DHV. Met Amersfoort als hoofdkantoor zullen de 8000 medewerkers adviesdiensten leveren op het gebied van ruimte en mobiliteit, delta- en watertechnologie, havens, luchtvaart, industrie, […]

DHV en Royal Haskoning willen hun krachten bundelen. Het nieuwe bedrijf zal één van Europa's grootste projectmanagement-, ingenieurs- en adviesbureaus zijn. De beoogde naam voor het nieuwe bedrijf is Royal Haskoning DHV.

Met Amersfoort als hoofdkantoor zullen de 8000 medewerkers adviesdiensten leveren op het gebied van ruimte en mobiliteit, delta- en watertechnologie, havens, luchtvaart, industrie, energie en gebouwen.

De nieuwe combinatie (met meer dan 100 kantoren in 35 landen) is goed voor een omzet van meer dan euro 700 miljoen.

In een analyse in NRC Handelsblad van 28 februari wordt de voorgenomen fusie omschreven als een 'gedwongen' samengaan, omdat teruglopende overheidsopdrachten en een lagere winstmarge de partijen 'dwingen' tot een krachtenbundeling.

Reageer op dit artikel