nieuws

Dieven omzeilen volgsysteem dure auto’s

Geen categorie

Dure auto's worden sinds augustus vaker gestolen, ondanks dat ze zijn uitgerust met een voertuigvolgsysteem. De dieven gebruiken om uit handen van de politie te blijven zenders die het volgsysteem verstoren. Een woordvoerster van Centraal Beheer Achmea bevestigt berichtgeving in De Telegraaf hierover. 'Sinds augustus zien wij een significante stijging van deze diefstallen. Het gaat […]

Dure auto's worden sinds augustus vaker gestolen, ondanks dat ze zijn uitgerust met een voertuigvolgsysteem. De dieven gebruiken om uit handen van de politie te blijven zenders die het volgsysteem verstoren.

Een woordvoerster van Centraal Beheer Achmea bevestigt berichtgeving in De Telegraaf hierover. 'Sinds augustus zien wij een significante stijging van deze diefstallen. Het gaat om enkele tientallen auto's per jaar, zowel particulier als zakelijk', zegt zij.

Naast de dure wagens als Mercedessen en sportwagens betreft de diefstal vooral jong gebruikte auto's als Volkswagen Golf en BMW's van de series 1, 3 en 5.

Reageer op dit artikel