nieuws

E-mail kost werknemers 21 dagen per jaar

Geen categorie

Als je alle keren dat werknemers buiten werktijd hun mail beantwoorden bij elkaar optelt, loopt de teller op tot soms wel 21 dagen per jaar.

E-mail kost werknemers 21 dagen per jaar

Dat schrijft het Chartered Management Institute, op basis van uitspraken van Monica Seeley, expert op het gebied van e-mail management.

Seeley zegt dat er verschillende problemen zijn met de stortvloed van werkgerelateerde mail. Werknemers hebben volgens Seeley het idee dat ze direct moeten reageren op mail die via hun smartphone binnenkomt. Het risico is dat ze in hun haast dingen schrijven die ze beter voor zich hadden kunnen houden.

Daarnaast verstoort het volgens Seeley de balans tussen werk en privé. 'Het is geen goed idee die balans te negeren. In deze tijd moeten we nog productiever zijn, maar dat betekent ook dat we voldoende rust moeten krijgen.

Reageer op dit artikel