nieuws

Fiscaal voordeel milieu-investeringen digitaal aanvragen

Geen categorie

Ondernemers die fiscaal voordeel willen aanvragen voor milieu- of energiesparende investeringen, kunnen dit sinds 1 januari volledig digitaal regelen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daartoe in samenwerking met de Belastingdienst en het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie een eerste stap gezet in het digitaliseren van deze ondernemersfaciliteiten.

 

Via één digitaal loket kan de ondernemer Milieu Investeringsaftrek (MIA), Vrije afschrijving voor milieu-investeringen (Vamil) en Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen voor investeringen in 2012. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor de ondernemers, maar het scheelt ook een behoorlijke papierstroom. In de nabije toekomst zal de correspondentie met de ondernemers over de aanvragen volledig gedigitaliseerd worden.

Fiscaal voordeel
Meer informatie over fiscaal voordeel voor milieu-investeringen is te vinden op de website www.agentschapnl.nl/miavamil. Hier is ook na te gaan welke 360 technieken in 2012 in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Zo zijn er bijvoorbeeld extra mogelijkheden voor ondernemers die investeren in nieuwe maatregelen voor een duurzaam (her)gebruik van grondstoffen, beperking van industriële luchtemissies en vermindering van het watergebruik in de glastuinbouw.

Reageer op dit artikel