nieuws

FNV-schoonmakers op de koffie bij eigenaren Asito en Facilicom

Geen categorie

Schoonmakers aangesloten bij vakbond FNV gaan zaterdag 11 februari op bezoek bij de eigenaren van de schoonmaakbedrijven Asito en Facilicom. Ze gaan om 12.30 uur op de koffie bij Hans Gennissen (Facilicom, foto) in Schiedam. Om 12.00 uur is een andere groep schoonmakers in Blaricum bij Asito-eigenaar Monique van Riemsdijk. Afgelopen donderdag waren FNV-schoonmakers al […]

Schoonmakers aangesloten bij vakbond FNV gaan zaterdag 11 februari op bezoek bij de eigenaren van de schoonmaakbedrijven Asito en Facilicom.

Ze gaan om 12.30 uur op de koffie bij Hans Gennissen (Facilicom, foto) in Schiedam. Om 12.00 uur is een andere groep schoonmakers in Blaricum bij Asito-eigenaar Monique van Riemsdijk. Afgelopen donderdag waren FNV-schoonmakers al bij Vebego. Ze kroonden Hago-directeur Danklof en Vebego-eigenaar Goedmakers tot ‘schoonmaak-sjeiks'. "Nu is het tijd om mensen te spreken die invloed hebben", zegt Ron Meyer, vakbondsbestuurder van het FNV. Schoonmaak is volgens hem big business. "Bedrijven als Facilicom en ISS hebben meer personeel dan Philips en DSM tezamen. De grote schoonmaakbedrijven zijn al lang niet meer de kruideniers van op de hoek. FNV zegt eerder deze week een gesprek af te hebben gedwongen met de directeur van Philips. Aanstaande dinsdag 14 februari spreken de schoonmakers met de Philips-directie. Meyer: "Wij willen dat Philips stopt met het breken van de staking door inhuur van een ander schoonmaakbedrijf en dat het bedrijf de voorstellen van de schoonmakers zoals doorbetaling bij ziekte steunt."

Reageer op dit artikel