nieuws

FNV: steunbetuigingen vanuit de hele wereld

Geen categorie

Schoonmakers lid van het FNV, die actie voeren voor een betere CAO, houden donderdag een mars door Nijmegen. Dat kondigde FNV Bondgenoten aan. Ook zegt de bond steunbetuigingen te krijgen van over de hele wereld. De schoonmakers begonnen op 2 januari met een staking bij de spoorwegen en het aantal stakers is volgens FNV gegroeid […]

Schoonmakers lid van het FNV, die actie voeren voor een betere CAO, houden donderdag een mars door Nijmegen. Dat kondigde FNV Bondgenoten aan. Ook zegt de bond steunbetuigingen te krijgen van over de hele wereld.

De schoonmakers begonnen op 2 januari met een staking bij de spoorwegen en het aantal stakers is volgens FNV gegroeid tot meer dan 3000. Onderdeel van de acties waren "marsen van respect" in zeven steden ((Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Maastricht). De achtste is in Nijmegen. De teller van de totale afstand die schoonmakers aflegden in hun marsen komt in Nijmegen te staan op ruim 42 kilometer. Ze bezochten Bernhard Wientjes en grote opdrachtgevers als Philips, ministeries, de Belastingdienst en ING en voerden vele ludieke acties. Ze protesteren onder andere tegen de hoge werkdruk, die het gevolg zou zijn van lage inschrijvingen bij opdrachten aan schoonmaakbedrijven. FNV zegt steunbetuigingen te krijgen vanuit de hele wereld. Vakbondsbestuurder Ron Meyer: "In meer dan tien plaatsen zijn de Nederlandse ambassades bezocht: van de VS tot Ierland, van België tot Australië. Ook werden er inmiddels al bijna 8.000 berichten gestuurd aan de schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers als Philips en de Rijksoverheid. Zelfs vanuit Malawi en de Cook Islands zijn er brieven verstuurd."

Reageer op dit artikel