nieuws

FNV: ww weer door werknemer laten betalen

Geen categorie

De FNV is bereid om de ww-premie weer door de werknemer zelf te laten betalen. Die handreiking doet voorzitter Jongerius aan het kabinet. Volgens de FNV moet daar wel tegenover staan dat het kabinet tijdens de komende bezuinigingsronde niet gaat morrelen aan de hoogte en duur van de uitkering.

De FNV presenteerde woensdag op een bouwplaats in Ypenburg in Den Haag alternatieve voorstellen. Onder de titel 'niet slopen maar bouwen', bepleit de vakcentrale een investeringsplan voor de economie. Volgens FNV-voorzitter Jongerius moeten de komende politieke besprekingen vooral in het teken van herstel van kracht staan. ‘Meer concurrentie en meer duidelijkheid', volgens Jongerius.

Duur uitkering naar één jaar
Werkgeversorganisatie VNO-NCW laat in een reactie weten dat werkgevers het belangrijker vinden dat de duur van de werkloosheidsuitkering wordt beperkt naar maximaal één jaar. Wie de premie betaalt, vinden de werkgevers minder belangrijk.

Reageer op dit artikel