nieuws

Gevolgen schoonmaakstaking duidelijk merkbaar bij InHolland Diemen

Geen categorie

De schoonmaakstakingen hebben op diverse plaatsen in de het land de nodige gevolgen. Zo ook op de locaties van hogeschool INHolland in Diemen en Amstelveen. Elvire Biegel, vestigingsdirecteur, heeft duidelijk haar buik vol van de staking, Zo valt op te maken uit een bericht op de website van  InHolland. "Inmiddels ondervinden de 4000 studenten en […]

De schoonmaakstakingen hebben op diverse plaatsen in de het land de nodige gevolgen. Zo ook op de locaties van hogeschool INHolland in Diemen en Amstelveen.
Elvire Biegel, vestigingsdirecteur, heeft duidelijk haar buik vol van de staking, Zo valt op te maken uit een bericht op de website van  InHolland.
"Inmiddels ondervinden de 4000 studenten en 300 medewerkers die de panden gebruiken grote hinder van de werkonderbrekingen. Dit overschrijdt de toelaatbare hygiënische grenzen."

Volgens Biegel grenzen de gevolgen van de staking nu aan het ontoelaatbare. Studenten klagen, en medewerkers vinden de situatie elke dag minder werkbaar.
Ze vindt het pijnlijk dat de gevolgen van een intern arbeidsconflict op het bord van onder meer de studenten en de hogeschool komen te liggen terwijl die in het conflict geen partij zijn. Inhoudelijk heeft Inholland er dan ook geen oordeel over.

De hogeschool roept daarom de vakbonden en de ondernemersorganisatie op om het conflict over een nieuwe schoonmaak cao bij te leggen.

Reageer op dit artikel