nieuws

Gouden poetsdoek voor vrijwilligers Elfstedentocht

Geen categorie

Carnavalsprins Poets I van Zwolle bracht onlangs een bezoek aan Sneek en kon het daar natuurlijk niet laten om met een knipoog een gouden poetsdoek te overhandigen. Die ging naar organisatoren en vrijwilligers van de Friesche Elfstedentocht voor het spin en span maken van het gehele parcous. Wie carnaval en de schoonmaakbranche een beetje volgt, […]

Carnavalsprins Poets I van Zwolle bracht onlangs een bezoek aan Sneek en kon het daar natuurlijk niet laten om met een knipoog een gouden poetsdoek te overhandigen. Die ging naar organisatoren en vrijwilligers van de Friesche Elfstedentocht voor het spin en span maken van het gehele parcous.

Wie carnaval en de schoonmaakbranche een beetje volgt, kan het haast niet zijn ontgaan dat carnaval dit jaar in Zwolle in het teken van de schoonmaak staat. Prins Poets I (Hans Paul Visscher, Wecovi)) en zijn adjudanten Spik (Jacco Vonhof, Novon) en Span (Marcel van Amen, Ewepo) voeren het Sassendonkse (Zwolle) carnaval aan. Eerder al werd de Zwolse afvalinzamelaar en stadsreinigingsdienst ROVA onderscheiden met een gouden poetsdoek. "Dat is een eerbetoon aan instellingen, bedrijven of organisaties die in het algemeen belang van de maatschappij poetsen of schoonmaken." Deze keer bracht Prins Poets I een bezoek aan Sneek (Drabbelterp) en reikte daar aan de organisatoren en vrijwilligers van de Friesche Elfstedentocht ook een gouden poetsdoek uit. "Deze onderscheiding wordt vooral toegekend uit waardering en respect voor het poetsen, vegen en spik en span maken van het gehele parcours van de Elfstedentocht." De overhandiging vond plaats tijdens de receptie van de Oeletoeters in Sneek. Namens de Vereniging Friesche Elf Steden nam rayonhoofd Wybe Cnossen de gouden poetsdoek met bijbehorende oorkonde in ontvangst (zie foto).

Reageer op dit artikel