nieuws

Groei facilitaire dienstverleners stagneert

Geen categorie

De groei van facilitaire dienstverleners is in 2011 nagenoeg tot stilstand gekomen. Voor 2012 wordt als gevolg van de bezuinigingen bij de overheid en in het bedrijfsleven een omzetkrimp van 1,3 procent verwacht binnen de sector. Bedrijfskantines, catering, schoonmaak en beveiliging gaan gebukt onder een oplopende margedruk, zo stelt het Economisch Bureau van ING. De […]

De groei van facilitaire dienstverleners is in 2011 nagenoeg tot stilstand gekomen. Voor 2012 wordt als gevolg van de bezuinigingen bij de overheid en in het bedrijfsleven een omzetkrimp van 1,3 procent verwacht binnen de sector.

Bedrijfskantines, catering, schoonmaak en beveiliging gaan gebukt onder een oplopende margedruk, zo stelt het Economisch Bureau van ING. De dalende omzet gaat gepaard met stijgende inkoop- en loonkosten.

Hoewel de omzet van de beveiligingsbranche vorig jaar nog groei liet zien, wordt voor 2012 op een omzetdaling gerekend. Het loon van beveiligers stijgt, maar kan waarschijnlijk niet worden doorberekend aan opdrachtgevers, die de hand op de knip houden.

De verwachting is dan ook dat sommige facilitaire dienstverleners de deuren zullen moeten sluiten. Daarnaast zullen er meer fusies, overnames en samenwerking gaan plaatsvinden. ‘De toegenomen druk op het bedrijfsresultaat dwingt facilitaire dienstverleners tot actie. Door efficiënter te werken, kunnen kosten mogelijk worden teruggebracht', aldus ING.

Reageer op dit artikel