nieuws

Half miljoen patiënten koopt pillen online

Geen categorie

Een half miljoen Nederlanders gaat het internet op om medicijnen te kopen, zonder een recept van hun huisarts. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen, verwacht het ministerie van VWS. Uit onderzoek van het ministerie blijkt ook dat de helft van de bestelde medicijnen nep is, meldt de NOS. De overheid waarschuwt patiënten […]

Een half miljoen Nederlanders gaat het internet op om medicijnen te kopen, zonder een recept van hun huisarts. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen, verwacht het ministerie van VWS.

Uit onderzoek van het ministerie blijkt ook dat de helft van de bestelde medicijnen nep is, meldt de NOS. De overheid waarschuwt patiënten dan ook voor de gevaren van online pillen kopen. Onder meer via de nepwebwinkel medi-plaza.nl, die bestellers er achteraf op wijst geen echte apotheek te zijn.

Reageer op dit artikel