nieuws

‘Het zou misschien goed zijn als security verdwijnt’

Geen categorie

Op 19 januari is Eduard Emde officieel ingezworen als eerste niet-Amerikaanse president van ASIS International. In deze functie vertegenwoordigt hij meer dan 37.000 security professionals. Aan de vooravond van deze unieke gelegenheid sprak Security Management met hem. In het interview gaat Emde in op zijn drijfveren en ambities, en doet hij een aantal opvallende uitspraken […]

Op 19 januari is Eduard Emde officieel ingezworen als eerste niet-Amerikaanse president van ASIS International. In deze functie vertegenwoordigt hij meer dan 37.000 security professionals. Aan de vooravond van deze unieke gelegenheid sprak Security Management met hem.

In het interview gaat Emde in op zijn drijfveren en ambities, en doet hij een aantal opvallende uitspraken over het vakgebied, waaronder: 'Security is dienstbaar aan de core business van de onderneming. Het zou misschien goed zijn als security op de langere termijn als op zichzelf staande discipline verdwijnt en opgaat in het reguliere management. Met thema's als resilience en trust zou het die kant op kunnen gaan. Eventueel met enterprise security risk management als tussenstap. We moeten die gelegenheden onderkennen en de kansen weten te grijpen. Je moet als security manager bezig zijn om je huidige functie te veranderen of zelfs overbodig te maken. Over deze onderwerpen zijn we voorlopig nog niet uitgesproken.'

Het volledige interview met Eduard Emde is te lezen in: Security Management 1 / 2, januari / februari 2012

Reageer op dit artikel