nieuws

Hogeschool werkt samen met Werner & Mertz

Geen categorie

De Hogeschool Gent werkt alleen met biologisch afbreekbare reinigingsproducten. De onderwijsinstelling is daarvoor een samenwerking aangegaan met leverancier Werner & Mertz. Om de vier à vijf jaar schrijft de onderwijsinstelling een nieuwe openbare aanbesteding uit. Hierbij kwam volgens de hogeschool Werner & Mertz als beste uit de bus op de gebieden kwaliteit, kostenefficiëntie en milieuvriendelijkheid. […]

De Hogeschool Gent werkt alleen met biologisch afbreekbare reinigingsproducten. De onderwijsinstelling is daarvoor een samenwerking aangegaan met leverancier Werner & Mertz.

Om de vier à vijf jaar schrijft de onderwijsinstelling een nieuwe openbare aanbesteding uit. Hierbij kwam volgens de hogeschool Werner & Mertz als beste uit de bus op de gebieden kwaliteit, kostenefficiëntie en milieuvriendelijkheid. "Dit betekent overigens niet dat we alleen met de producten van hen werken. Sommige schoonmaakproblemen vereisen een meer specifieke aanpak door het gebruik van meer traditionele producten", zegt Alain D'hossche, hoofdmedewerker campusbeheer bij de Hogeschool Gent. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, werkt de Hogeschool Gent met biologisch afbreekbare reinigingsproducten die in recycleerbare verpakkingen worden aangeboden en waar ook doseersystemen worden bijgeleverd. Alle green care-producten worden getest en gecertificeerd in overeenstemming met de nationale en internationale richtlijnen. De hogeschool ontvangt ook ondersteuning van Werner & Mertz . Alain D'hossche:  "Onlangs hadden schoonmakers een probleem met een nieuw soort PVC-vloer waarvan de beschermlaag aangetast was. Een consultant is toen langs geweest en samen zochten we naar de beste oplossing. Na een behandeling met een stripper demonstreerde hij een nieuwe spraycleanermethode, met als verhouding 500ml water en 20 ml Vionet C. Die zorgde voor de oplossing."

Reageer op dit artikel