nieuws

In voor zorg-congres ‘Samen doen werkt. Van AWBZ naar Wmo’

Geen categorie

Hoe zorgen we ervoor dat mensen met een beperking tot hun recht komen en echt kunnen meedoen? Gemeenten en zorgorganisaties hebben daarin een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Want kwetsbare inwoners als buitenstaanders behandelen is niet meer van deze tijd. Je ziet dit in veranderende wet- en regelgeving, zoals de overheveling van dagbesteding naar de WMO. Voor In voor zorg-deelnemer Dichterbij, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, betekent dit een heroriëntatie op dagbesteding en werk voor hun cliënten. Dichterbij is actief in 28 gemeentes in Noord-Limburg, Noordoost-Brabant en Zuid-Gelderland en moet met de overgang van AWBZ naar WMO nu dus met 28 gemeentes afzonderlijke afspraken maken. Tijdens dit congres laat Dichterbij zien hoe zij cliënten echt laten meedoen aan het leven. Samen met Dichterbij biedt In voor zorg! workshops aan op 3 thema's: 1. De cliënt centraal: Wat is er nodig, zodat zij echt meedoen? 2. Wat betekenen de veranderingen voor je organisatie? 3. Van AWBZ naar Wmo: wie zijn de partners en hoe werk je daar mee samen?

Wanneer: 23-04-2012 en nvt
Waar: Theaterhotel De Oranjerie, Roermond
Kosten: gratis
Organisatie: In voor zorg! en Dichterbij
Meer informatie:
http://invoorzorg.nl/ivzweb/map-bijeenkomsten/map-bijeenkomsten-In-voor-zorg-congres-Samen-doen-werkt-Van-AWBZ-naar-Wmo.html
info@invoorzorg.nl

Reageer op dit artikel