nieuws

InHolland: “Gevolgen staking grenzen aan het ontoelaatbare”

Geen categorie

Elvire Beugel, vestigingsdirecteur Diemen van de Hogeschool InHolland, heeft een brief geschreven aan FNV Bondgenoten. Studenten en personeel komen om in de troep als gevolg van de staking. "De gevolgen grenzen inmiddels aan het ontoelaatbare." Ze constateert in de krant Spits dat de hygiëne alle grenzen overschrijdt. "De werkomstandigheden en de studieomstandigheden zijn verre van […]

Elvire Beugel, vestigingsdirecteur Diemen van de Hogeschool InHolland, heeft een brief geschreven aan FNV Bondgenoten. Studenten en personeel komen om in de troep als gevolg van de staking. "De gevolgen grenzen inmiddels aan het ontoelaatbare."

Ze constateert in de krant Spits dat de hygiëne alle grenzen overschrijdt. "De werkomstandigheden en de studieomstandigheden zijn verre van ideaal te noemen." In Diemen volgen 4.000 studenten les en werken 300 mensen. Die gaan volgens directeur Bureau Externe Betrekkingen Karin van Broekhuizen zelf aan de slag om de plakkerige en gladde vloeren te boenen en het papier naast de toiletpot op te ruimen. Zelf stofzuigde Van Broekhuizen haar kantoorruimte en die van een collega. Deeltijdstudent communicatie Kevin de Vries vertelt in Spits dat papiertjes en bekertjes wel worden opgeruimd. "Maar het echte vuil blijft achter. Het is buitenproportioneel vies. En de wc's zijn gelig, daar ga ik zeker niet op zitten."

Vijftigste dag
De directie roept de vakbond en OSB op de onderhandelingen te hervatten. Deze week gaat de landelijke staking de vijftigste dag in. In Diemen wordt nu vijf weken gestaakt. In de andere vestigingen, die met hetzelfde schoonmaakbedrijf een contract hebben, niet. Dat komt, aldus stakingsleider Ron Meyer van FNV Bondgenoten, omdat de staking in Diemen vanuit de bond geleid wordt. Meyer: „Er zullen nieuwe grote acties volgen. Er zijn zelfs nu nog schoonmakers die niet van de staking gehoord hebben."

Reageer op dit artikel