nieuws

‘Kilometervergoeding naar 13 cent twijfelachtig’

Geen categorie

Het ministerie van Financiën is samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu de mogelijkheden aan het verkennen om langs fiscale weg een bijdrage te leveren aan het bestrijden van files. Daarbij wordt ook gekeken naar een verlaging van de onbelaste kilometervergoeding. Die zou mogelijk naar 13 cent kunnen gaan.

In antwoord op Tweede Kamervragen heeft Staatssecretaris Weekers laten weten dat de verkenning nog gaande is, en dat hij niet kan vooruitlopen op de uitkomsten daarvan. De resultaten van het onderzoek worden vóór het zomerreces naar de Tweede Kamer gezonden.

Verontrust
De ANWB reageerde in ieder geval verontrust. Directeur Van Woerkom vindt het twijfelachtig of een lagere vergoeding tot minder files zal leiden. Ook al omdat werknemers hun werkgever om compensatie zullen vragen om in de auto te kunnen blijven rijden.

Reageer op dit artikel