nieuws

Leerlingen bezoeken schoonmaakbedrijf DROS

Geen categorie

Schoonmaakbedrijf DROS uit Apeldoorn heeft onlangs voorlichting gegeven aan leerlingen van de middelbare school. Sinds enkele jaren krijgen leerlingen bij dit bedrijf gelegenheid om kennis te maken met de praktijk. Na ontvangst werden de leerlingen bijgepraat door de bedrijfsadviseur van Savantis, een schakel tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs, over het werken in de schoonmaaksector. In een […]

Schoonmaakbedrijf DROS uit Apeldoorn heeft onlangs voorlichting gegeven aan leerlingen van de middelbare school. Sinds enkele jaren krijgen leerlingen bij dit bedrijf gelegenheid om kennis te maken met de praktijk.

Na ontvangst werden de leerlingen bijgepraat door de bedrijfsadviseur van Savantis, een schakel tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs, over het werken in de schoonmaaksector. In een film kwam de diversiteit van de sector naar voren. "Daaruit bleek dat leerlingen vaak een heel ander beeld hebben van onze sector", aldus DROS. Daarna mochten de leerlingen ervaring opdoen met een eenschijfspoetsmachine en dat leidde regelmatig tot hilarische taferelen. Ook mochten ze op een schrobzuigmachine een parcours afleggen. Bovendien gingen de durfallen onder begeleiding omhoog in een hoogwerker. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt telkens zeer goed ontvangen en levert schoonmaakbedrijf DROS regelmatig nieuwe werknemers op. "Het is een initiatief dat navolging verdient", aldus het schoonmaakbedrijf.

Reageer op dit artikel