nieuws

Manifest MVO in de zorg

Geen categorie

Een aantal zorginstellingen heeft zich onlangs met verschillende kennis- en ketenpartners beraden op de toekomst van de zorg in ons land. Dat beraad heeft geleid tot een manifest MVO. Nieuwe inzichten op de terreinen people, planet en profit kunnen bijdragen aan de noodzakelijke omslag in de sector. Inspirerend leiderschap, zelfmanagement van patiënten en medewerkers, samenwerken […]

Een aantal zorginstellingen heeft zich onlangs met verschillende kennis- en ketenpartners beraden op de toekomst van de zorg in ons land. Dat beraad heeft geleid tot een manifest MVO.

Nieuwe inzichten op de terreinen people, planet en profit kunnen bijdragen aan de noodzakelijke omslag in de sector. Inspirerend leiderschap, zelfmanagement van patiënten en medewerkers, samenwerken in de keten en transparantie maken volgens de initiatiefnemers deel uit van deze ‘urgenda' (urgente agenda) voor de zorgsector. De ondertekenaars van dit manifest bepleiten een integrale aanpak van de vraagstukken met een focus op de langere termijn en met nieuwe sturingsgrootheden. Aldus willen de initiatiefnemers de sector van ‘nieuwe vleugels en nieuwe teugels' voorzien. De ondertekenaars van het manifest willen MVO bij bestuurders van de zorginstellingen hoog op de agenda plaatsen. Wilt u meer weten over dit manifest? Of wilt u zich aansluiten en het manifest ondertekenen? Kijk dan hier.

Reageer op dit artikel