nieuws

Medisch Centrum daagt leveranciers reiniging uit

Geen categorie

Het Erasmus Medisch Centrum daagt leveranciers uit om een duurzame manier te bedenken en te ontwikkelen voor het reinigen van bedden en matrassen. Dat meldt De Telegraaf. In plaats van het zelf voorschrijven van de oplossing prikkelt het ziekenhuis de leverancier innovatief te zijn. Het bedrijf dat daarin slaagt, kan niet alleen op zijn klandizie […]

Het Erasmus Medisch Centrum daagt leveranciers uit om een duurzame manier te bedenken en te ontwikkelen voor het reinigen van bedden en matrassen.

Dat meldt De Telegraaf. In plaats van het zelf voorschrijven van de oplossing prikkelt het ziekenhuis de leverancier innovatief te zijn. Het bedrijf dat daarin slaagt, kan niet alleen op zijn klandizie rekenen, maar heeft nu al de toezegging dat het Erasmus MC met de vinding ook bij andere ziekenhuizen in binnen- én buitenland de boer op gaat. In het Erasmus MC worden jaarlijks ongeveer 70.000 bedden gereinigd en gedesinfecteerd. In verband met de ouderdom van de huidige wascentrale voor bedden en matrassen is het volgens het ziekenhuis een ideaal moment om op zoek te gaan naar een duurzame vernieuwing. De huidige installatie is ruim tien jaar oud en verbruikt veel energie en water, constateert Erasmus MC in De Telegraaf. Bovendien is de huidige werkwijze ook nog eens erg arbeidsintensief en is er een fors verbruik van reinigingsmiddelen. Met de uitdaging aan leveranciers wil het ziekenhuis de grenzen verleggen. Het streven is om het nieuwe systeem in de zomer van 2013 in bedrijf te stellen.

Reageer op dit artikel