nieuws

Minder mensen voelen zich onveilig

Geen categorie

Gevoelens van onveiligheid onder de Nederlandse bevolking (ouder dan 15) zijn vorig jaar iets afgenomen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voelde een kwart van de Nederlanders zich in 2011 wel eens onveilig. Dat was het jaar daarvoor 26 procent. In 2005 was dat nog een op de drie. In stedelijke […]

Gevoelens van onveiligheid onder de Nederlandse bevolking (ouder dan 15) zijn vorig jaar iets afgenomen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voelde een kwart van de Nederlanders zich in 2011 wel eens onveilig. Dat was het jaar daarvoor 26 procent. In 2005 was dat nog een op de drie.

In stedelijke gebieden is vaker sprake van gevoelens van onveiligheid. Volgens het CBS gold dat voor 30 procent van de inwoners van de regio's Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

In die gebieden zijn mensen ook vaker slachtoffer van criminaliteit. Landelijk gezien was dat een kwart.

De cijfers staan in de Integrale Veiligheidsmonitor (IVM). Het onderzoek is een samenwerking van CBS met het ministerie van Veiligheid en Justitie, politieregio's en diverse gemeenten.

Reageer op dit artikel