nieuws

Minder wegwerpbekers betekent besparing op schoonmaak

Geen categorie

 Het verbod op plastic wegwerpbekers dat de gemeente Anderlecht vorig jaar invoerde op avonden dat RSC Anderlecht een thuiswedstrijd afwerkt, deed de kosten voor schoonmaak na een wedstrijd dalen met ongeveer 900 euro. Tijdens wedstrijdavonden of feesten in het Anderlechtse stadion mag drank in en rond het stadion enkel in gerecyclede bekers geserveerd worden. Voor […]

 Het verbod op plastic wegwerpbekers dat de gemeente Anderlecht vorig jaar invoerde op avonden dat RSC Anderlecht een thuiswedstrijd afwerkt, deed de kosten voor schoonmaak na een wedstrijd dalen met ongeveer 900 euro.

Tijdens wedstrijdavonden of feesten in het Anderlechtse stadion mag drank in en rond het stadion enkel in gerecyclede bekers geserveerd worden. Voor de bekers wordt een euro waarborg gevraagd. Ze zijn af te wassen en supporters kunnen er een hele avond uit drinken. Voor de maatregel vorig jaar van kracht werd, haalde de dienst openbare reiniging van de gemeente Anderlecht meer dan 10.000 kilogram afval op per wedstrijd, of bijna 300 ton per seizoen. Dankzij het verbod op de wegwerpbekers haalde de reinigingsdienst bij de wedstrijd Anderlecht-Gent in januari maar 2.845 kilogram afval op. De kosten om de straten schoon te vegen na een wedstrijd, daalden drastisch: van 1.415,47 euro naar 513,12 euro per wedstrijd. Dat is per wedstrijd een besparing van ongeveer 900 euro. Op een seizoen gaat het dan om een besparing van 25.200 euro. Daarnaast is er minder overlast voor de buurtbewoners.

Reageer op dit artikel